removeclothes

Vargarna väntar överallt

Kategori: Jasmin

 
I ärlighetens namn är jag alltid ärlig. Nej, det är väl klart att en vit lögn slinker ur när det behövs men annars, ja. Viljan att göra andra människor glada och bekväma är något jag genuint tycker om. Att ge en ärlig komplemang verbalt som först slår mina tankar är ändå lite av min natur att utföra. Varför ska det stanna där inne, när personen framför borde få veta vilka fina fläter just han har idag. Men att göra människor obekväma kan vara minst lika viktigt, och jag tror jag är bra på de båda. Att göra det obekvämt för människor kan vara deras medicin från mig. Och jag känner ofta på mig att de var något bra, även om reaktionen var knepig. En ärlig kommentar eller handling från mig kan vara att bjuda på mig själv, lätta upp stämingen, "rädda någon annan", en åsikt, en stark känsla som vill ut.. osv ni fattar. Problemet är att jag har svårt att hålla för mycket kvar inom mig. Att säga något för att en eller flera personer ska bli obekväma behöver inte alls vara en negativt laddad kommentar, snarare tvärt om! Jag är väldigt lite negativ av mig för det första! Obekväm stämning kanske är fel ord förresten, men att vara ärlig på så vis att det som förväntades av dig inte hände. Typ någon bjuder dig på mat ,och du kan erkänna på ett snällt sätt direkt att du inte alls tyckte om det och att du inte alls menar något illa med det! För varför ska man inte kunna säga det? Eller säga att någon är skitsnygg idag, även om du knappt känner människan.
 
Jag uppskattar även att få bli införd i en bekväm filt av dig. Men var ärlig, om du inte känner mig och vet precis vilket tillfälle den där vita lögnen passar mig bäst. Gör mig obekväm, utmana mig men acceptera också mitt ärliga "nej" eller "sluta". Men gör mig för hela friden obekväm ibland! Slå mig med häpnad. Säg något ärlig härligt. Gör mig generad, fråga mig det mest bisarra. Vi kan skratta åt det. Vi kan dela det mest seriösa tankarna. Vad man borde och inte borde säga är irrelevant, så länge man inte sårar någon medvetet. Jag är en väldigt ärlig och spontant kommenterande människa utan för mycket kunskaper inom ramen av det "sociala spelet". Jag går mer på känsla än efter regler helt ekelt. Ändå trots det, har jag många gånger fått höra att jag är en väldigt omtänksam och enormt trevlig person. Ni ser, låt oss ärliga bli fler!
 
Nu ska jag vara ärlig.
 
Jag är fruktansvärt stolt över mig. Jag är så glad att jag är jag. Jag är så jävla glad att jag har människor jag verkligen tycker om runt omkring mig och att det tycker om mig. Jag har träffat så mycket intressanta människor på senaste tiden, det finns två väldigt speciella. Men de två är på olika sätt, fast ändå lika. Har ni känt den känslan, när man träffar en person och trots att ditt pussel är så avancerat faller alla bitar så lätt på plats. Så naturligt. Plötsligt och snabbt vill du göra massor med just den personen. Uppleva busigheter tillsammans. Dela känslor och sinnen medans ni ler mot varann och bara vet. Att bara veta. Bara förstå. När man tyst kan umgås är ord överflödiga. Man umgås och kommunicerar ju lika bra ändå. Gör inte som Pocahontas gjorde, låt inte skeppet med den speciella fara iväg mot horisonten och kanske försvinna. Följ efter, våga chansa även om det är en helt ny värld. Den nya världen kanske är just din. Jag tror inte på att ge upp saker bara för att det inte funkat innan. Jag har aldrig haft speciellt mycket tur i varken vänskap eller kärlekrelationer. Men jag vet att jag är värd båda, jag vill ha båda. Jag har det ena. Jag jagar inte, jag bara är. Vilken tur att det finns fler som bara är. Så kan vi "vara" tillsammans. 
 

Sneak peek

Kategori: Allmänt häftigt

 
 
Testade åter igen, något mer seriöst, min förhoppningsvis valda halloween sminkning. Jag vill vara typ allt så jag har alltid så svårt att bestämma mig. Jag vill känna den där klockrena känslan. Jag älskar att klä ut mig, lite á la teater feeling ju!  

That is easy, this is not

Kategori: Allmänt häftigt

 
In the lab doing my thing! Haha, typ. Men alltså hörrni vad mycket roligt jag har som händer nu och snart, om jag får skryta, vilket jag absolut får, är mitt liv väldigt roligt och spännande just nu! 
 
 
 

Si si!

Kategori: Musik

 

A little part

Kategori: Jasmin

NIKON

Kategori: Allmänt häftigt

 
Mina första bilder på mig själv med min nya kamera haha. Äntligen har jag köpt en systemkamera! Velat ha en i så jävla många år men mina pengar har alltid fått rycka in nån annanstans. Men nu tillät jag mig och jag är så glad! Köpte en enkel till att börja med, hittills verkar den så braaaa! Men det dumma är att bilderna är för stora för att laddas upp här så måste göra dom mindre i paint. Kan man göra på nått annat sätt? De är därför lite sämre kvalite här. Don't judge, detta är typ två av mina fyra första bilder haha. Testade vrida på skärmen och t kort på mig själv. (lite för att jag ville se hur mitt hår såg ut i solljus haha) 
 

Scream out loud

Kategori: Sånt fint jag skriver

 
Lägger mig ner i vattnet.
Flyter lika lätt likt löven bredvid.
Här kan jag sova.
Ger mig själv till havet.
Jorden är mitt hem.
Naturen omfamnar mitt hjärta.
Värmen omfamnar min kropp.
Vattnet rinner bort, dunstar från min hud.
Solen kysser mig. 
Solen torkar mitt hår.
Djuren läker mina sår.
Varje dag vill jag vara fri.
Varje dag ska du få vara fri.
Vila i havet med mig.
Kyss mig likt solen.
Torka mina tårar.
Jag tillhör naturen, mitt hem är överallt på jorden.
Jag måste få vara fri.
Men kom låt oss älska jorden, tillsammans med dig kan jag också vara fri.
 
 

Play on

Kategori: Allmänt häftigt

Blev rödhårig igår, nää jag brainstorma över alla mina alternativ till färg och frisyr. Vad mycket mitt hår har stått i centrum känner jag? Haha, men ibland kan de bli ett evighetsproblem. Jag har nu i grunden en halv-dassig brun färg som blev efter color b4 som jag slängde på håret i förrgår. Idag hade jag i mörkbrun toning och de känns så bra, jag trivs mkt bättre i mer karaktär framhävande färg. Lite mer effekt och sting i det då. Men rött, why not? Hade några extremt röda hårslingor kvar från när jag var hårmodell på frisörbåten som jag lekte med. Plus rött läppstift och röda naglar på de haha..
 
 
 

I swag it out, forgive me

Kategori: Jasmin

 I alla dessa år, alltså hela mitt liv, har jag ständigt känt mig en bit bortom de andras perspektiv och dimension. Mer annorlunda än bara "annorlunda". Kampen om att alltid försöka klicka med alla, skratta åt allt och bli taggad på sånt som borde vara superkul. Tvingat mig själv umgås, fara och flänga. Blivit helt utmattad, glömsk och ledsen. Överanalyserat sönder varje handling eller mening. Älskat att vara ensam, hatat att vara själv. Vart super social men ack så blyg. Blivit extremt berörd av musik, dans, teater och film. Hört att jag är dramaqueen, töntig, tråkig, mystisk, drömsk.. Känt ett ständigt behov av utmaningar, kreativitet, ensamhet, aktivitet, mat, att få klicka djupt med människor och av  både psykisk och fysisk beröring. Mycket är positivt men inte alltid varit. De blir ju vad man gör det till. Det har faktiskt varit jobbigt. Riktigt jävla jobbigt, och då handlar de mest om de utanförskap jag både hamnat och satt mig själv i, speciellt förr när jag var yngre. Men med åren har jag på engen hand utan denna vetskap, lärt mig att inte skydda mig, utan visa upp mig. Detta är jag. Jag är känslig och speciell. Jag behöver mina grejer, göra mina saker. Men det är inte fören nu när jag kom i kontakt med detta som de slog mig att det faktiskt finns ett namn på denna "särbegåvning".. ja kalla va de nu ni vill! Det kändes läskigt, för jag vet att jag "har" de,  för de slog helt omkull  mig när jag läste om de. Men vilken lättnad, och så fin jag faktiskt är. Läs själva, länken nedanför bilden på mig.
 
Jag hoppas ni blir inspirerade av min blogg, för jag tycker väldigt mycket om att uttrycka mig i skrift precis som i tal och handling. Jag bjuder gärna på mig själv på olika sätt, detta är ett av mina sätt!
 

For breakfast, blues was in my bread

Kategori: Allmänt häftigt

Mitt hår har blivit lockigare senaste tiden, även om det inte är direkt lockar överallt så blir jag såklart glad, de börjar se bättre ut än innan. Dock tror jag mörkt färg är min grej, så en tonig står i mitt rum och väntar på mig, när jag fattar att min utväxt är lite för disturbing. Och är fel hårfärg för mig överhuvudtaget.
Mina second hand fynd! Älskar att få hänga mina smycken fint, så här får det plats en del på ett snyggt vis!
Fick grönkål-chips av Maja i fredags till Idol-myset, asgott!
Var fin på cykelfest i lördags med kören, riktigt annorlunda och kul! Efterfesten var så jäkla nice och alla var så himla glada i allt och alla! 
 
På söndagen vaknade jag 14.00, kan säga att det ALDRIG hänt i hela mitt liv. Och ändå drack jag inte mycket alls så var inte alls bakis. Men kom hem runt kl 5 på morgonen så de förklarar ju saken.. Men jag fick en fin dag/kväll ändå i solnedgången och höstmörkret!
 

Hela mitt väsen

Kategori: Musik

Gammalt och så fint

David Gray

Kategori: Musik

Mate

Kategori: Jasmin

 
Ja jag sitter här och dricker mate, filosoferar lite. Vill ni veta lite? Detta är vad som flyger omkring i min hjärna:
 
1. Hur lite utsidan ideal-mässigt har att göra  med vad som attraherar mig eller inte. I alla fall i längden. Visst kan en "snygg" människa göra mig lite flämtande nervös sådär men de går över snabbt om de inte är nå mer. Jag förstår inte hur vissa kan bli kåta, nöjda, lyckliga, kära.. osv, i en vacker yta som passar in i bilden de har i hjärnan. Jag har ingen bild alls i hjärnan. Bara känslor i mitt bröst, som bör sprida sig över hela mig om de ska funka. Könet på den som får mig att känna så spelar ingen roll, inte heller stil, yrke eller intressen. Dock intresserar nästan endast passionerade och drivna personer mig. Alltså inga nöjda soffpotatisar som bor ett kvarter från mamma. Ja, du får vara kille och ha klänning för att du trivs i de, ja, du får vara tjej och spela trummor i ett heavy metal band. Var helst olik mig, men ändå absolut inte. Ni fattar, ni smarta fattar. På senaste tiden har jag connectat väldigt mycket med personer, och absolut inte connectat med personer, nya som gamla. Vänner som mer än vänner. Jag tror de är ett bra tecken. 
 
2. TURKIIIIEEET. Ja Istanbul verkar smyga sig närmare och igår var jag på möte med studievägledaren som nu skickat in mina uppgifter till universitetet där. Så nu väntar jag bara på svar från dom, de kommer maila mig personligen och jag kommer inte kunna känna mig helt säker på att få åka fören om typ.. tre veckor. Men de verkar ändå som de är ganska jävla säkert asså shiiit! Så himla läskigt och kul! Riktig utmaning på G! Sånt jag livnär mig på mest!
 
3. Hur viktigt det är att inte göra allt. Att man måste hinna landa och meditera lite själv. Jag behöver den balansen och har rätt svårt för att varva mellan extremt socialt och extremt lugn. Behöver verkligen min träning för detta, vilket jag börjar komma ifatt med igen. Men dans, yoga och helst något annat nytt vore perfekt för mig. Att röra sig oberoende till musik, och helst då inge "veva armen musik" på Lokal eller liknande. Allra helst vill jag ha mina gamla "röst och rörelse" lektioner tillbaka nu från gymnasiet, eller "rythmik med dans". De var helt helande verkligen. 
 
 
 

Breathe me, please me

Kategori: Allmänt häftigt

 
Idag har jag äntligen bara fått vara med mig själv. På kvällen var jag dock iväg med mina homies på returbutiken. Jäklar vad jag fyndade saker till mitt lilla hem! Har även köpt nya skor och fått klart att min cykel endast behövde luft och inte hade punka! Ledig imorrn igen, på lördag ska jag bjuda sju pers på middag hos mig(cykelfest). Och snart är det halloween och min syrra far hit!
 
 

Lose control

Kategori: Allmänt häftigt

Alltså min mamma är bäst! Hon är så jävla underbart rolig och fin människa! Så himla cool och genuin. Fick ett brev på posten där det stod "från Morsan" och i de låg de två paket med rökelser. Liten present sådär, så typiskt och fint av henne! 
 
Idag var det riktigt kallt ute. Och jag kände bara nejnejnenj, jag minns kylan nu! Vill inte! Vintern är mysig men kylan är hemsk. Ja jag tycker om att klä mig i lager och ha fluffiga halsdukar och sköna gosjackor. Men inte 50 lager tröjor, 5 långkallingar, 10 sockar och aldrig vantar som duger. Tår som blir vita och förlorar känslen. Paniken när man känner att inte ens ansiktet kan vara blottat och man rör sig fram som en michelingubbe. Men annars är de väl okej. 
Jag är glad ändå! Så bjuder på några selfies, 1 minut gamla. Har en grön klänning som jag hittade på Röda korset på mig, ser ni, nä den ser blå ut, men är grön. Jag har sökt klänning i rätt grön färg i evigheter. Nu fann jag en för 50 kr och är lycklig! Den är samma färg som vissa skalbaggar kan vara, var de första jag tänkte på haha. Kanske enklare om jag säger smaragdgrön? Den är smaragdgrön, som en skalbagge! SE NEDAN! ;)
 
 
 

Moonshine

Kategori: Musik