removeclothes

A new era

Kategori: Allmänt häftigt

Vi fick partytält till vårat schakt, jippi! Skönt när regnet öser ner!
Jag och Maja var moon-hunters!
Röbäck idag! 
 
Alltså den senaste tiden har varit så flytande bubbligt bra. Har skrattat så himla mycket. Helgen var underbar, speciellt lördagen då vi hade Harry P mys hos Maja och sol hela dagen. Sen natten mot måndag var jag och Maja upp kl 03.30 för att se på månen, så himla mysigt och häftigt, stod på en bro över en sjö och såg allt med Maja, Martin och massa annat folk sådär kl 4 på morgonen. Sen for vi hem och sov två timmar innan Röbäck för att gräva. Skratta typ hela dagen. Sen for jag iväg på kör med Maja och Ida och det var först avskräckande då jag trodde och fick höra att jag skulle vara i den vanliga "tjejiga" stämman, kände mig as kass! Men hamna sen helt rätt hos killarnas mörka stämmor där även Maja och Ida hör hemma. Så nu har jag börjat i kör också, helt random! Blir massa event och uppvisningar! Det är så mycket jag vill nu, så mycket jag har ork och lust till!
Sen, snart är det halloween och då kommer min kära bästa syster som jag saknar så det gör ont, shit så kul! Helt galet roligt!
 

Arkeologistudenter

Kategori: Allmänt häftigt

http://www.idesam.umu.se/om/nyheter/nyhetsvisning/arkeologistudenter-graver-i-robacks-historia.cid256061
 
 
 
 
 

A womans beauty

Kategori: Allmänt häftigt

 
 
 

Black bird

Kategori: Allmänt häftigt

 
Sista hela veckan i Röbäck, idag tar vi oss ner i kistan och tar prover som vi senare får labba med. Det har varit ett par väldigt intensiva veckor sen jag kom till Umeå, både på gott och ont, ont ibland. Men jag låter mig inte tryckas ner alls, bara nån minut sen är det slut. Jag är värd allt bra nu. 
 
Jag beställde hem ett par Adidas superstar, de var dödligt fina alltså, herre! Men självklart för stora så måste skicka tillbaka med de där jävla bussgods som tydligen var leveransgrejen för Adidas hemsida. Trök och bök.
Men snart är dom mina igen!
 
 
 
 

It must be an omen

Kategori: Sånt fint jag skriver

 
Kom, spring hit. Kryp hela vägen fram genom röken.
Jag dansar, spänner varje muskel för att följa med känslan.
Framhäver varje beat med kroppen. 
Som en drake är jag mäktig.
Som en fågel är jag fri.
Musiken tar över, fångar hela min kropp.
Hjärnan är på paus, men hjärtat pumpar blod.
Jag kan se musiken, den lever i dig.
Du fångar min blick så perfekt i låten.
Jag dansar med dig på avstånd.
Händerna mot himlen, nu når du mig.
Lätta fingrar mot armen.
Hjärtat pumpar blod.
Som en drake är du mäktig.
Som en fågel är du fri.
Jag har längtat efter dig så länge.
Musiken förde oss samman, men vi hade nog älskat ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The way I feel

Kategori: Allmänt häftigt

 
Sitter här och känner mig peaceful. Egentligen skulle jag vilja sitta i något varmt land och lyssna på live musik med någon fin person hela natten. Men så är ju inte läget, sitter i mitt studentrum och dånar musik. Överröstar festen ovanför. Igår hade jag några kalssisar här och sen gick jag ut med boysen. Idag har jag typ bara ätit hamburgare och spelat badminton.
Det är väldigt mycket som uppenbarat sig i min hjärna. Jag känner mig faktiskt väldigt säker på mina saker. Jag förstår att jag vandrar på, lever på. När man lever på går inte livet så jäkla snabbt. Tiden går fort när man har roligt. Ja, sant. Men jag tycker inte den klyschan passar in riktigt när man pratar livet. Där går mer tiden fort när man har tråkigt. Eller tråkigt, när man ba tuggar på. Ja tuggar aldrig på. Mycket människor omkring än drar en hit, medan andra drar en dit. Jag har slutat noja mig så mycket över vad jag gör och inte gör. Jag gör de jag vill. Andra får tycka vad de vill. Man är alltid tråkig eller galen i någons ögon hela tiden ändå. Tröstar mig med de. Skrattar åt de. Det är en så sjukt skön känsla att känna sig peaceful, att jag inte egentligen går omkring och skulle vilja vara någon annanstans. Jag är bortskämd med det på ett sätt. Vissa får inga val. Men jag har aldrig glidit fram på en räkmacka heller. Jag har fixat nästan allt själv. Och jag känner mig själv. Jag kommer fortsätta att vara där jag vill. Nu och i framtiden. 

Röbäck

Kategori: Allmänt häftigt

 
Haha, blandat roliga och intressanta bilder från den pågående grävningen i Röbäck. Min grupp fick äran att gräva den omtalade hällkistan där vi vet att det ligger minst en människa. Förra årets studenter hittade brända ben och fick höga fosfat värden från provtagningen i botten på kistan, den profil vi nu har framme. Men vi ska öppna upp det orörda nu och gräva hela vägen igenom fram till lagret där människan har legat. Vi gräver även runt om kistan eftersom man tror att sekundär begravningar kan vara möjliga där. Min lärare, vi har en grym lärare!! Shit så mycket jag lärt mig.
De andra grupperna gräver i närheten, bara några meter bort. Vi gräver allihopa där det tros vara en boplats. Gravarna och kistan har anlagds efteråt, där huset stod, så de är något yngre. Mycket kol och skörbrända stenar har vår grupp hittat, och profilen in mot kistan är riktigt cool!  
Älltså, jag älskar detta, de är så jävla kul!
 

Wild moon woman

Kategori: Allmänt häftigt

 
Efter mer än en veckas inventering ska vi äntligen få sätta händerna i jorden (sanden) och börja gräva! Hoppas på att få gräva kistan, men allt nice! Helgen va så jäkla random, kul och lite skum. Har hunnit umgås med klassen och våra söta ettor, målat, städat hemmet och hjärnan. Imorgon är jag helt frisk, tror de, så imorrn börjar min nya träningsfas, känner att jag vet exakt nu. Jag har logiska mål och roliga planer! Puss å godnatt!
 

I'm playing with fire, even though it hurts like hell

Kategori: Sånt fint jag skriver

 
 
Det susar i säven.
Det brinner i räven.
Likt tidvattnet hälsar jag på och försvinner.
Lämnar er där.
Brutalt men ärligt
Jag svär att vågorna ibland tvingade mig fram. 
Jag längtar efter land, att få vila på ett hav av sand.
Men du, lägg mig under sanden.
Packa mig hårt i detta främmande land.
Tyngre för varje näve sand som rinner ur din hand.
Jag försvinner inte.
Du lovar mig det.
Varje sandkorn är en stjärna.
Varje stjärna är ett sandkorn.
Miljoner av människor älskar på jorden.
Du putsar bort all sanden.
Håller mig hårt i handen.
Lyfter upp mig mot himlen och får mig att förstå.
Att jag är den enda som du tänker på.
 
 
 
 
 
 
 
 

Remember me

Kategori: Jasmin

 
True so ture to my motto(s) och tankar, allihop. Lyssna på din magkänsla.
Det är den som din sanna innerliga röst.
Lär dig att stanna upp och hitta den känslan genom livet. Annars rusar allt bara förbi. 
 

it's strange but it's true

Kategori: Allmänt häftigt

 
 
Första skoldagen klar, idag iväg på första föreläsningen för att förbereda oss inför grävningen i Röbäck som börjar på fredag. Längtar efter nollningen imorrn och att få umgås med våra nyfödda arkeologer!It's gonna be good! Här sitter jag igen, i mitt lilla studentrum!